Opiskelijoilta

Opiskelijoiden kokemuksia ”PLE-työskentelystä” – lue ja osallistu keskusteluun!

Opiskelijat huom! Kun kirjoitatte kommenttikenttään, niin merkitkää nimenne tai nimimerkkinne jälkeen numero, joka kuvaa pilottiyksikköä. Näin voimme jälkikäteen ryhmitellä kommenttinne. Kiitos!

Sakkyn opiskelijat: Hierojan ammattitutkinto = 1, esimiehen erikoisammattitutkinto = 2

Amk: n opiskelijat: Ensihoitajat = 3, sairaanhoitajat = 4, kone-ja tuotantotekniikan opiskelijat = 5, tradenomiopiskelijat = 6

Siis esimerkiksi: Maija/4, Pekka/5

43 vastausta

  1. Toevottavasti tämä tuop helepotusta opiskeluun ja työhön. EKM7SK

  2. Ihanoo, mahtavoo, upeeta!!! EKM7SK

  3. Ensimmäinen kirjautuminen PeLe-projektiin. Kone toimii moitteettomasti!

  4. Tutustumisvaihe menossa sekä uusiin laitteistoihin ja tällä hetkellä menossa koulutustilaisuus. Mielenkiinnolla odotellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. TeKu/5

  5. Onpas mahtava peli tämä miniläppäri!EKM7SK

  6. Aloitettiin tutustuminen ohjelmaan.Eiköhän se tästä ala sujumaan.Mielenkiinnolla odotamme mitä tuleman pitää.
    EKM7SK

  7. No niih, tutustuminen hyvällä mallilla ja kirjautuminen ”ning”:n onnistunut…. Kone pelannut hyvin, odotukset korkealla PeLen suhteen. On heleppoo, keliki suosii!

  8. Pelen rakentaja siirsi Markuksen kommentin ”pilotoinnin aloitus”-artikkelista tänne.
    Ensihoitajaopiskelija Markuksen kommentti:
    Tervehdys! PLE-projekti herätti kiinnostukseni jo ennen kuin olin kerennyt edes aloittamaan opintoni. Lähdin mielelläni PLE pilotointiin, koska uskon, että tämä tulee olemaan tulevaisuutta. Olen “nakkisormi” tietokoneiden kanssa ja luulen, että projekti harjaannuttaa minusta jonkinlaisen virtuoosin. Peleily on lähtenyt hyvin käyntiin. Ningin olen kokenut järkeväksi sekä yksinkertaiseksi. Sinne on helppo kirjoitella ja lisätä tiedostoja. Verkostoni on tällä hetkellä aivan olematon, mutta luulen siitä 18kk aikana kasvavan asiallisen kokoisen. wikispace on hyvä ryhmätyöskentelyyn, muuta käyttöä en oikein sille keksi. Minua askarruttaa projektissa sen suppea piiri. Mielestäni asia toimisi hyvin, jos opettajat saisi lähtemään mukaan. Hankala lähteä uutena opiskelijana ehdottamaan opettajille jotain muuta kuin mitä heidän tekemässä suunnitelmassa lukee. Mutta pikku hiljaa hyvä tulee. Hyvällä asenteella on helppo lähteä rakentamaan verkostoa. HOPS:sta tuli ainakin omannäköinen ja sitä on helppo muokata vaikka päivittäin… Projektin aikana on tullut negatiivisiakin kokemuksia. Minun mielestäni miniläppäreihin tulisi saada mokkulat. Terveysalan yksikössä ei ole kattavaa langatonta verkkoa ja näin se hankaloittaa materiaalin haalimista opintotarkoituksiin. Olisi suotavaa olla projektin järjestämä nettiyhteys myös kotonakin, koska ningin muokkaaminen tapahtuu aina kotona. Ei ole mielenkiintoa jäädä kouluun enää pitkän päivän jälkeen näppäilemään. Tämä projekti vie paljon aikaa. Ja kaikilla ei välttämättä ole nettiä kotona. Laittakaa muutkin peleläiset kommenttii….

    1

  9. Kiitos Markus hyvästä ja monipuolisesta kommentistasi. Toit esille todella monta tärkeää asiaa, yksi niistä on tuo opettajien osallistuminen – sehän on välttämätöntä, jotta ple-ajattelu alkaa toteutumaan. Tässä yritämme tehdä parhaamme. Verkostosi laajenee varmasti 18 kk:n aikana, nyt olemme vielä niin alkutaipaleella. Terveysalan yksikössä laajennetaan langatonta verkkoa vielä tämän syksyn aikana.Mokkulat eivät ole pois suljettu, mutta otetaan nyt ensin kokemuksia siitä, miten pärjäämme ilman mitään kaupallista tuotetta -tähän mennessähän kaikki, mitä käytämme on ilmaista eli OSS (open source sofware).

  10. Kone toimii hyvin ja sosiaaliseen mediaan ningiin on päästy jo vähän tutuksi. EKM7SK

  11. Nyt on CV:kin ladattu oppimisympäristöön. Hankaluutena vähän ningin käyttöliittymän HTML:mäisyys. Vaikea saada sivustoa kiinnostavaksi ellei osaa koodikikkailua.

    Linux Ubuntu-käyttöjärjestelmä toimii moitteettomasti. Jos kaikki ohjelmat toimisi Linuxissa, niin vaihtaisin kotikoneeni käyttöjärjestelmän linuxiksi.

    Tiedon ja oppimisen jakaminen on vielä vähän auki meikäläisellä. Kuinka ja miten pääsen ryhmän muiden jäsenien oppimisasioihin käsiksi?

    EKM7SK

  12. Ning homma vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselle. Tämä on minun ensimmäinen kosketus sosiaaliseen mediaan ja täytyy sanoa, että mielenkiinto heräsi ko. asiaan. Tulevaisuus näyttää kuinka laajaksi hommaksi tämä etenee. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan. Niin ja Ubuntu toimii moitteettomasti.

  13. HEIJ ALLA!! lähdin tähän projektiin avoimin ja innostunein mielin vaikka en todellakaan normaalisti nauti näyttöpäätten äärellä näppäilystä. Alku meni innostuneella tohinalla – hienoa että saatiin hanke meidän osalta käyntiin samoihin aikoihin kuin opiskelukin :)! Projektin ajatushan on vallan mainio – just what we need!

    Nyt noin kuukauden jälkeen on kuitenkin ilmennyt ihan käytännön ongelmia jotka tuntuvat ainakin meikäläistä turhauttavan jo siinä määrin että meinaavat viedä koko asiaan käytettävän energian ja laskevan fiiliksen harmituksen ja ärsytyksen puolelle. Siksi siis avaudun täällä..

    Ensinnäkin Sairaalakadun kampuksen langaton verkko toimii melko huonosti eriluokissa ja siksi estää omien materiaalien suoraan tallentamisen/muokkaamisen omaan ple tai muuhun sivustoon esim. wikispaceen. Tunnin materiaalit on myös muistettava latailla koneelle jo aina etukäteen ja netin hyödyntäminen opiskelussa reaaliajassa ei onnistu. Aika mälsää kun joutuu aina miettimään että katkeeko yhteys kesken sivun muokkauksen vai ei tai voiko tätä opettaja näyttämää linkkiä lisätä delicioukseen. Lisää langatoman verkon tukiasemia tai kaikille mokkulat!

    Pahasta ennakkoasenteestani huolimatta olen joutunut myöntämään että Linux Ubuntu on aivan mahtava! Muutamat asiat kun saataisiin vielä kuntoon niin johan helpottaisi.. eli miksi bildin mikki ja webbikamera ei toimi – joku fiksu sano että ajurit puuttuu joku sano että asetukset on väärin.. itse en tämmösenä nakkisormena osaa tehdä asialle mitään! HJÄLP! Ottaa vaan aivoon kun ei tuommoset perusjutut pelitä!

    Haluaisin myös asentaa läppärille joitain opiskeluani tukevia ohjelmia, jotka vaativat manuaalisen asennuksen.. Tähänkään taitoni eivät millään jaksa riittää. Voitaisiinkos siis käydä sitä yhdessä joskus läpi vai maksanko itse jollekin nörtille joka asentaisi ohjelmat siihen??

    anteeksi valitus vaan jatkuu…

    Ning vaikuttaa mahdollisuuksiltaan tähän projektiin päällisin puolisin loistavalta MUTTA aivan mahdotonta sinne suoraan tekstin tuottaminen… Minulla ei TODELLAKAAN riitä mielenkiintoa koodailla sinne joka rivin vaihtoa, alleviivausta ja lihavointia erikseen. Olenkin siis miettinyt oikeasti koko systeemin siirtämistä blogiin..

    Verkostoituminen pitäisi myös aloittaa paremmin ihan meidän peleläistenkin kesken nyt alusta alkaen..

    Omat wikispace yms.. jokaiselle omalle opiskeluryhmälle, jossa opiskelua voisi yhdessä työstää ja linkittää sitä kautta omaan PeLEensä.

    Omat keskustelupalstat ja kanavat kaikkien PeLEläisten kesken ainakin ihan näihin käytännön asioihin kuten läppäriin ja ubuntuun liittyen.. Ehkäpä näihin minunkin kysymyksiin joku muu opiskelija osaa vastata ja neuvoa ja uskonpa etten ole ainut joka näitä kysymyksiä mielessään on pohtinut! Keskustelu palsta myös sille mitä ohjelmia ja millälailla on kukin tahollaan on jo keksinyt opiskelussaan käyttää. Esim. mikä on hyvä mindmap, videon muokkaus, kielten opiskelu ilmainen ohjelma??

    Tulipahan kauhea valituskirje.. Halusin vaan antaa palautetta että näihin asioihin kiinnitettäisiin seuraavaksi huomiota niin päästäisiin helpommin käsiksi ITSE ASIAAN! Ei tässä olla heittämässä vielä kirvestä kaivoon – ei todellakaan! ei hätää 🙂

    Ja kaunis kiitos vielä loppuun että kuuntelitte meitä ja hommasitte suojabagit ja hiiret! Sekin helpottaa elämää ja paljon!

    Cheers,
    m

    Ensinnäkin Sairaalakadun kampuksen langat

  14. PS. niin ja vielä vuodatettakoon että en saa netissä videoita auki esim. työterveyshuollonsivuilta ja koneeni valittaa että tarvittavia liitännäisiä ei voi asentaa ku niitä ei löydy.. Siis HJÄLP! mie en kestä!

  15. Täällä ei tarvitse pyytää anteeksi, jos valittaa! Mutta avunpyynnöt menevät kyllä paremmin perille, kun ne esittää suoraan opettajille, kaikki ei välttämättä lue tätä blogia päivittäin.

    Ensinnäkin, Sairaalakadun kampuksen langatonta verkkoa vahvistetaan ja tukiasemia lisätään tämän syksyn aikana. Josko tilanne paranesi sen myötä. Mokkulat eivät ole poissuljettuja, mutta syksy ainakin mennään vielä ilman niitä.

    Nuo ongelmat mikkiin, kameraan ja ohjelmien asennukseen täytyy siis yhdessä käydä läpi.Hyvä, kun otit ne esille. Tosin teillä on kaikki admin-tason oikeudet läppäreihinne, joten saatte asentaa koneelle, mitä ohjelmia tahansa. Ensimmäisenä tehtävänä onkin asentaa Ubuntun virustorjuntaohjelma ja kun sen tekee, niin sen jälkeen kaikki muut ohjelmat asennetaan saman kaavan mukaan eli tulee olemaan helppoa!

    Totta puhut, että aika ihmeellistä, että Ningissä täytyy osata vähän html:ää saadakseen tekstistä järkevän näköistä – tuosta täytyy siis lähettää tietoa NINGn ylläpitäjille!

    KYLLÄ, ehdottomasti tarvitsette yhteisen foorumin, jossa voitte keskustella yhdessä näistä asioista ja neuvoa siellä toisianne.

    Mikään ei estä kesken kaiken siirtymästä NINGISTÄ blogiin, jos se tuntuu helpommalle tai tutummalle. Jokainen opiskelija saa valita ihan omat työvälineet. Otettiin tuo NING siksi, että kaikki pääsisi edes jotenkin alkuun.

    Tuo videoiden aukeamisongelma täytyy myös tutkia.

    Mie kiitän sinua avautumisestas! T: Aija

  16. Jeps, huomaan että opiskelija kollegat oavt olleet aktiivisia kommentoijia.Täytyy muistaa myös itse käydä välillä pari riviä kirjoittamassa. Tämä hetki vuorokaudesta suo siihen mahdollisuuden.Ei mitään, jatketaan huomenna jälleen lähiopetuksen parissa ja vaíhdetaan kokemuksia projektista.

  17. Omalta osalta projekti on lähtenyt käyntiin aika varovasti tunnustellessa. Lähinnä olen yrittänyt tutustua tuohon Ning-alustaan ja miettinyt mihin kaikkeen pele pystyy. Tuossa Mindellä tulikin epäkohtia esille mitä täällä ensihoitoryhmän peleläisten kanssa ollaan mietitty.

    Peleläisille tarkoitettu keskustelufoorumi on hyvä ehdotus. Ihan vaan jo sillä, että sillä voitaisiin yhdistää projektissa olevat ryhmät. Nyt tuntuu siltä, että pelessä on ainoastaan meidän ryhmä ja muutama sairaanhoitaja. Miksei foorumia voisi rakentaa esimerkiksi koulun serverille? Ei sen tarvitsisi kuulua kenenkään peleen, mutta se olisi hyvä työkalu projektia varten.

    Mindmap taisikin tulla jossain viestissä esille joten heitetään nyt ehdotuksena ilmainen minmap-palvelu Mindomo (www.mindomo.com). Mindomossa voi tehdä mindmapeja yksityisesti tai ryhmän kanssa (vrt. connect pro). Omia mindmapeja pystyy jakamaan muille ja tarvittaessa muille voi antaa oikeudet muokata niitä. Julkaisutapoja on erilaisia: mm. Ning-alustaa silmällä pitäen mindmapista saa html-koodin, jonka avulla mindmapin voi ”upottaa” Ningin välilehteen. Mielestäni ihan tutustumisen arvoinen palvelu ja peruskäyttäjänä pelen ajatukseen sopivasti ilmainen. Projektin myöhemmässä vaiheessa voitaisiin kaikkien projektiin osallistuvien kesken tehdä yksi suuri PLE-mindmap, johon kaikki voisivat liittää omia näkemyksiään pelestä ja mitä siihen heidän mielestään kuuluu. Näin projektista hahmottuisi jonkinlainen kokonaiskuva käyttäjien näkokulmasta. Itse aion tehdä pienemmän version aiheesta Heiskasen PeLE. Saas nähdä millanen soppa siitä tulee.

    Webkameran tosiaan saa toimimaan asentamalla ajurit, mutta en nyt muista mistä ne ajurit löytyy. Jokin linux-gurujen kokoontumismesta se taisi olla. Minulta on turha kysyä sillä en varmasti linuxista ymmärrä yhtään enempää kun muutkaan. Tuurilla satuin oikean paketin lataamaan ja asennuskin meni 1×2 systeemiä hyväksikäyttäen. Toimii… mutta jostain syystä nuo kuvat sattuu olemaan vaan hemmetin rumia 😛

    Palataanpas asiaan viimeistään 8.10 PeLE-tunneilla.

    -Heiskanen-

  18. Huomasin Ning:ssä pari ongelmaa. Ensimmäinen on että profiilikuva ei päivity jäsenille, ennenkuin sen uudestaan sinne imuroi. Toinen ongelma on jäsenien oppimisympäristöön alituinen kirjautuminen, sekä jopa omaan oppimisympäristöön kirjautuminen käytännössä uudelleen. Tähän löytyy varmaankin jokin vippaskonsti…

  19. Kiitos Heiskanen hyvistä kommenteistasi! Loistava idea tuo PeLE-mindmapin tekeminen ja ylipäätään se, että löydätte koko ajan uusia sosiaalisen median työkaluja, joita voitaisiin hyödyntää oppimisessa. Just näin tämän pitääkin mennä: joku tietää jotakin ja jakaa sen muiden kanssa. Kunhan vain opettajat pysyisi teidän perässä :). Yritetään ratkaista ongelmia, joita tuotte esille – kiitos, että tuotte!

    Ilman muuta perustetaan kaikkien pele-opiskelijoiden yhteinen keskusteluryhmä – joko moodleen tai wikispaceen, vai haluatteko sen facebookkiin. Mikä olisi paras? Tietysti tässä kehitysvaiheessa kaiken keskustelun ei tarvitse olla koko Suomen kansalle jaettavissa eli ”kehityskeskustelut” voitaisiin käydä myös Moodlessa, mutta ottakaa kantaa tähän! Peleen on vielä liittymässä 10 atk-opiskelijaa liiketalouden yksiköstä, joten heistä tulee todella upea lisä tähän oppivaan yhteisöön. Ongelmana on nyt vain se, että Datainfo ei ole kyennyt toimittamaan heille miniläppäreitä. Lenovon kova kysyntä on yllättänyt hidät ja nimenomaan sellaisten koneiden, joissa ei ole 3G.tä.

    T: projektipäällikkö Hietanen

  20. Samanlaisia kuvan päivitysongelmia on ilmennyt myös tässä wordpress-blogissa. Tuo kirjautuminen on ongelma, jota on vaikea poistaa, silloin kun kysymyksessä on henkilökohtainen oppimisympäristö eli PLE. Mitä yksityisempänä ympäristö pidetään sitä vaikeampi tietysti on päästä sisälle. Itse käytän NINGIÄ yksityiselämäni verkostoissa ja olen ratkaissut ongelman niin, etten kirjaudu ulos ollenkaan, eli omaan ympäristööni pääsen sisälle aina suoraan, koska en ole kirjautunut edellisellä kerralla ulos. Tämä edellyttää tietysti, että kannettavani on henkilökohtainen, eikä kukaan muu käytä konettani.

    Ninginhän voi laittaa myös julkiseksi, jolloin pääsee lukemaan, mutta jos haluaa kommentoida niin sitten pitää kirjautua. Katsokaa esimerkki: sometusta, linkki löytyy tämän blogin etusivulta. Kannattaa muutenkin tutustua siihen ningiin, se on suomalaisten opettajien ning, jossa keskustellaan sosiaalisesta mediasta opetuksessa ja oppimisessa – eli juuti tähän aiheeseen!

    T: Aija, projektipiällikkö

  21. Ensimmäinen Pele tapaaminen oli viime torstaina ja tässä ennen sitä pohdittuja asioita:

    Mitä Ple mielestäsi on?
    Näkisin sen jonkinlaisena portfoliona verkossa, tosin enemmän
    sosiaalisempana kuin pelkkä ansioluettelo.
    Ja jos siihen liittää sosiaalisia medioita kuten Twitter ja Facebook tai
    blogin niin tällöin esimerkiksi työnantaja saa paremman kuvan henkilöstä
    ja hänen kiinnostuksistaan.
    Voisin nähdä omalla kohdallani Ple:n yhdistettynä jo olemassa oleviin
    asioihin, kuten kotisivuihin, Twitteriin ja Facebookkin.

    Mikä sai sinut kiinnostumaan hankkeestamme?
    Keväällä kun tuli rekrytointi sähköposti niin se herätti kiinnostusta,
    sillä olen itse kiinnostunut lähinnä juuri www-puolesta ja tämän takia
    tahtoisin enemmän verkostoitua mahdollisten työnantajien kanssa, kun se
    tällä hetkellä on ollut enemmän kavereitten kanssa verkostoitumista.

    Mitä odotan PeLE projektilta?
    Tietysti odotan sitä, että saisin laajennettua omaa verkostoani enemmän
    työelämän puolelle ja saavani kontakteja niin mahdollisista
    työnantajista kuin muilta saman alan tekijöistä.

    Sitten hieman tämän hetkisiä kommentteja/mietteitä:

    Ensinnäkin, olisi hyvä joku yhteinen keskustelupalsta tai vastaava saada, sillä kuten mainittiin niin Linuxin kanssa olisi hyvä saada apua ja itseltäni löytyy jotain tietoa ja taitoa siitä. Ja varmasti muiltakin.

    Tällä hetkellä oman PLE rakentaminen on vielä testailu/mietiskely/suunnittelu asteella, mutta vahvasti olen siihen kääntynyt, että teen sen oman saitin päälle uudistamalla saittia rankalla kädellä ja lisäämällä sinne eri sosiaalisia elementtejä. Mutta katsoo mitä sitä keksii ja saa aikaan.

    T: Marko Kaartinen

  22. Olen itse liikkeellä pääosin saman tyylisillä ajatuksilla (viitaten kintaalla Markon ajatuksiin).

    Tosin itse olen miettinyt, että kuinka paljon näitä sosiaalisen median palveluja tulisi sitten loppupeleistä liittää omaan ympäristöön? Jos vaikka itse sosiaalisen vuorovaikuttamisen ja uusien kontaktien luomisen hoitaisi valmiiden palvelujen kautta ja omien töiden esittelyn sitten omassa PeLe-ympäristössä. Lisäksi, kun ajattelin tehdä oman ympäristöni www-pohjalle, niin onhan sekin jo yhdenlaista oman osaamisen esittelyä. Pyrkimyksenä kuitenki olisi, että nämä verkostoitumisen työkalut näyttelisivät jonkinlaista pääosaa lopullisessa PeLe-ympäristössäni.

    Onko kenelläkään muuten kokemusta LinkedIn-verkostoitumisvälineestä?

    terv. Timo Kallio

  23. Hei Timo, jokainen voi tosiaan valita menetelmänsä ja työvälineensä – tärkeintä on, että välineet ovat ilmaisia ja niiden avulla voi vaivatta verkostoitua (= sosiaalisen median välineitä). LoppuPELEISSÄ työkalujen määrä ei ole ratkaiseva, vaan verkostojenmäärä. Oppimiseen ja asiantuntijuuden kasvuun liittyy aina muita ihmisiä, toisia asiantuntijoita, kollegoita, kavereita, organisaatioita ja jopa opettajiakin – PLE:ssa nämä verkostot tehdään näkyviksi, samoin oppimisprosessit ja osaaminen. Ajatuksena näytä, mitä osaat, mitä olet oppinut ja keiden kanssa. Siis yhdenkin välineen (mikäli se on tarpeeksi vuorovaikutteinen ja sen avulla voi julkaista osaamistaan) avulla voi tehdä kaiken tuon edellämainitun.

    LinkedIn on hyvä väline ja auttaa verkostoitumaan ja löytämään saman alan osaajia.
    Aija

  24. Tradenomiopiskelijat käyttävät Peleä työnhaun välineenä ja eritoten harjoittelupaikkojen etsimisessä. Tietojenkäsittelijöitä ehkä ilahduttaa tänään julkaistu uutinen: http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article334750.ece#

    Riitta

  25. Meillä sairaanhoitajaopiskelijoilla on nyt takana muutama kuukausi PeLE-projektissa mukana oloa ja olemme juuri palanneet koulun penkille ensimmäiseltä harjoittelujaksolta. Itseltäni oman oppimisympäristön rakentaminen on vaatinut monen teknologiapelon ylittämistä ja hyvä niin. Ning-alustan käyttö tuntuu edelleen jokseenkin sekavalta ja vaikeasti hahmotettavalta. Toisaalta ning on ihan toimiva alusta monipuolisen oppimiseen liittyvän materiaalin kokoamiselle.

    Mielestäni PLE:n vahvuus on siinä, että sen avulla on mahdollista saada kokonaiskuvaa omasta oppimisestaan. Haasteena onkin muokata omasta ympäristöstään mahdollisimman selkeä ja oppimista tukeva kokonaisuus.

    Ryhmämme kokemukset PLE:n hyödyntämisessä harjoittelussa olivat hyvin vaihtelevia; omalle kohdalleni sattui onneksi ohjaaja, joka innostui osallistumaan projektiin kiitettävästi antamalla palautetta ja arviointia ningissäni. Tuohon tarkoitukseen ning soveltuukin hyvin, sillä tulevaisuutta ajatellen on mukavaa, että arviointi ja kommentit ovat tallessa yhdessä paikassa.

  26. Alkuvaikuksien jälkeen ollaan hieman päästy jyvälle asiassa. Kokonaisuus hahmottuu pikkuhiljaa. Työsarkaa on kovasti ja samalla yritetään peletellä. Elämä on…

  27. Kirjoitellaan tähän taas välillä että pysytään kartalla. Kevään tullessa näin aikuisopiskelijalla rupeaa virta loppumaan, mutta loppuun saakka mennään.
    Jatketaan kirjoittelua aina mahdollisuuksien mukaan, ihan mielenkiintoistahan tämä on.

  28. Materiaalia ningiin on tuotettu vaikka välillä onkin hankaluuksia ollut käyttöliittymän kanssa. Ningin tietoturva on estänyt projektien viennin ning ympäristöön laajemmissa määrin. Ningin käyttöliittymä on myös varsin monimutkainen ja vaatisi koodarin taitoja ja vapaa-aikaa jota ei tahdo iltaopiskelijalla olla. Ubundu on toiminut hyvin ja työpöytänauhuri on asennettu tuotoksia varten.

  29. Hei,

    Vauhtiin on päästy, vaikka alku on kangerrellut….Ongelmia on tuottanut ning-alusta, joka on mielestäni käytettävyydeltään heikko. Idea on hyvä, mutta käytettävyys tulisi parempi, jotta kynnys käyttöönotossa alenee. Lisäksi henkilökohtaisesti aikapula on asia, joka rajoittaa käyttöä. Laajemmin ajateltuna ympäristöjen luonti vaatii myös moderointia, joka voi työllistää tulevaisuudessa. Ympäristössä pitää huomioida myös tietoturva/tietosuoja/salassapito velvollisuus, joten yritysyhteistyö on hankalaa ja tuotoksia ei välttämättä voi julkaista. Positiivisena puolena itselleni projekti on tehnyt tutuksi linux-käyttöjärjestelmän, joka on kehittynyt käyttäjäystävällisemmäksi…

  30. Nyt on talvi tahkottu oppimisympäristön ympärillä. Asiaa on saatu ning-ympäristöön jo jonkin verran. Ryhmäkäyttö ning-sivuillani on edelleen ongelmallista opiskelun apuna, koska oppimisympäristöön syötän vain valmista aineistoa. Ryhmätyöskentelyssä apuna olisi, jos esim. samaa projektiraporttia pystyisi muokkaamaan useampi ryhmän jäsen esim. kotonaan. Tässä itselläni apuna on DropBox. Ning toimiikin minun käytössäni vain sähköisenä CV:nä. Ehkäpä jatkoa ajatellen oppimisympäristöjen luonnissa voisi olla kehitettävää interaktiivisessa käyttöliittymässä sekä tosiaikaisessa yhteiskäytössä.

  31. Tuossa ryhmän kanssa pohdiskeltiin, että josko Kuopion alueen peleläisiä kiinnostaisi kokoontua saunan merkeissä? Paikkakuntana kuopio ja ajankohtana joku kevään lauantai-ilta…T:Konepojat

  32. Jatkossa voisitte kokeilla vaikka googledocsia tai wikispace – molemmat sopii erinomaisesti yhteisölliseen kirjoittamiseen!

  33. Totta puhut, että Ning teettää töitä sellaisille, jotka eivät ole tottuneet vastaavanlaisia käyttämään – ja kyllä täytyy sanoa, että myös jo tottuneemmalle käyttäjälle se ei ihan heti aukea, varsinkin sellaisessa käytössä, jossa pitää joitakin asioita salata. Täysin avoimena ympäristönä Ning kyllä toimii ihan ok! Tästä esimerkkinä http://sometu.ning.com.

  34. Minä en ole tarvinnut koodarin taitoja ningissä muussa yhteydessä kuin kirjoittamalla sivuille. Siellä on raivostuttavaa, että joudut kappalevälit tekemään html-tagien (vai ovatko nimeltään tageja???) avulla. Toisin kuin keskustelualueella, jossa voit välin tehdä enterillä..

  35. Kiva, kun jaksatte kirjotella tänne! Tällä blogilla on päivittäin kävijöitä ja eniten klikkauksia on nimenomaan ”opiskelijoiden kokemuksia”-sivulla. Teidän kokemuksenne tuottaa uutta tietoa! Eli ne ovat arvokkaita. Ja täällä saa myös purnata ja kertoa heikkouksista, onhan hyvä tiedottaa muillekin, mikä toimii ja mikä ei toimi! Ja tällaisen sosiaalisen median avulla se on vihdoinkin helppoa ja mahdollista!

  36. Kiitos mielenkiintoinen blogi

  37. Good news finally!

    Siirsin oman PeLenikin ningistä google-sitelle tänä syksynä ja muutin sen samalla avoimeksi. Olen tänä syksynä käyttänyt sitä käytännön harjoittelujakson apuna ja fiilikset ovat nousseet pohja mudista lähes sfääreihin asti!

    Helppokäyttöisyys on niin a ja o tämmöiselle anti-datailijalle! Korvista nousevat harmituspilvet ningiä käyttäessä ovat muisto vain 🙂 Olen laittanut harjoittelun vaadittavat lähtötasot, tavoitteet yms.. peleen sekä kirjoittanut oppimispäiväkirjaa. Tämä kaikki on toiminut todella hyvin ja ohjaajat ja opettajat ovat kommentoineet mukavasti ja keskustelu on nostanut oppimisenkin ihan uudelle tasolle. Myös ohjaajat ovat olleet ensimmäistä kertaa jopa innoissaan tämän tyylisestä systeemistä ja kehuneet kovasti.

    Ennen tätä harjoittelua koko PeLen teko on tuntunut vastenmieliseltä piimän juomiselta sillä sen teettämän lisä työmäärän vastineeksi ei ole saanut mitään uutta omaa oppimiseensa, korkeintaan ohjaajien ja opettajien datailuun tuskastumis-vihat päällensä.. Nyt PeLen helppokäyttöisyys jopa keventää työmäärää ja sen avulla harjoittelusta tuntuu saavan vielä enemmän irti!

    Tuuletellaan!

  38. Onpa hienoa saada noin rohkeiseva kommentti! Tässä se nyt nähtiin, että helppokäyttöisyys on kaiken a ja o. Kukaan ei kait ole surkutellut ja haikaillut NINGin perään. Ja olisiko hyvien kokemusten yhtenä syynä myös se, että opettajat ovat vähitellen oppineet mieltämään PLE:n ideaa.
    Myös sinä opiskelijana osoitat upeasti oivaltaneesi idean ja rohkeasti olet laittanut avoimeksi PLE:si, just niinkuin pitääkin!
    TSEMPPIÄ JATKOONKIN MINDE! t. Projektipäällikkö Aija

  39. Ningistä Google-siteen siirtyminen helpotti oman sivun tekoa ja käyttöä rutkasti. Enää ei tarvinnut opetella viikkoa ja kirjautua montaa kertaa sivulle kuten ningissä. Oman sivun muokkaaminen omanlaiseksi on huomattavasti helpompaa ja jopa joku ulkopuolinenkin voi tietää mikä on Google-site. Projektin osalta olemme tehneet oman projekti sivun. Päivitämme projektisivua mahdollisimman paljon riippuen siitä kuinka julkiseksi asiakas projektimme luokittelee.

  40. Loistava idea tämä oman ympäristön yhdistäminen työharjoitteluun!

    Omalta osaltani työharjoittelujakso alkaa vuodenvaihteen jälkeen ja tulen sen myötä pitämään harjoitteluun liittyvää ”harjoittelupäiväkirjaa” omassa oppimisympäristössäni. Luon päiväkirjan siis omaan WordPress.org-blogiini. Tosin päiväkirja tulee olemaan salasanalla suojattu ja siihen tulee pääsemään käsiksi harjoittelupaikkani yhteyshenkilö niin yrityksen kuin koulun puolelta. Näin voin dokumentoida omia ajatuksiani liittyen harjoitteluun ja samalla sitä voi käydä kommentoimassa harjoittelua ohjaavat henkilöt.Myös opinnäytetyön ohjauksessa tämä sama tekniikka voisi mahdollisesti toimia.

  41. Ehkä on aika kirjoitella tänne taas jotain.

    Olen julkaisemassa (vihdoin) työharjoittelun dokumentaatiota PeLEeni, harjoittelupäiväkirjaa ei tullut pidettyä – tosin tämä olisi ollut viksu ajatus. Harjoittelun dokkarissa ongelmaksi muodostui se mitä saan kertoa ja mitä en saa kertoa.

    PeLEen voi loppupeleissä liittää vaikka sun minkälaista vempelettä. Itse käytän tällä hetkellä aktiivisesti Twitteriä, Tumblriä, Flickriä, Youtubeenkin tuli video laitettua äskettäin, Facebookkia, Last.fm ja oma blogi pyörii sekä pari omaa projektia. Melkein unohdin listata Githubin ja Foursquaren.

    Välineistä sen verran, että älypuhelin helpottaa sosiaalisten medioiden käyttöä huomattavasti ja tällöin myös some kulkee mukana missä sinäkin.

    Seuraavien päivien aikana olisi tarkoitus uudistaa CV vielä ja tuoda siihenkin jonkin asteisia sosiaalisia elementtejä – saas nähdä mitä tuo temppu tuo tullessaan.

    Tälläistä tällä kertaa 🙂

  42. Pitänee tännekin kirjoitella jotain! Itse pidän PeLeä todella mielenkiintoisena välineenä oman oppimisen kannalta, koska se kertoo ihmisestä hieman enemmän kuin pelkkä portfolio.

    Aloitin oman PeLe-urakkani Google Sitesin parissa, mutta vaihdoin sitten myöhemmin WordPress-blogiin sen parempien käyttömahdollisuuksien vuoksi. Vielä on paljon tehtävää oman PLE:n saralla, mutta niinhän sitä sanotaan että tämä urakka ei ole koskaan valmis.

Jätä kommentti